Wellness i spa hoteli u Srbiji – ideje za produženi vikend

Iako nam moderne tehnologije i savremen način života donose brojne olakšice, ipak živimo pod konstantnim stresom, sa kojim je neophodno izboriti se. Kako biste priuštili sebi wellness i spa vikend, ne morate obraćati pažnju na godišnje doba ili vremenske prilike. Da biste eliminisali stres, napunili baterije i povratili izgubljenu energiju, dovoljno je provesti produženi vikend u nekom od ovakvih centara.  Wellness i spa hoteli u Srbiji su sve popularniji i traženiji, tako da je i razumljivo što je njihova ponuda sve veća i raznovrsnija.

Wellness i spa hoteli – balans između duha i tela

Wellness i spa počiva na tradicionalnim metodama koje su primenjivane još u antičko doba. Naravno, danas je ovaj koncept relaksacije i opuštanja neuporedivo bolji nego nekada, zahvaljujući savremenim tehnologijama u  modernom svetu.  Rimsko kupatilo donekle se smatra pretečom ovakvog odmora i užitka. Rimljani su bili poznati po tome što su podizali vile, kupatila i bazene, jer su veliki značaj pridavali lekovitim vodama.

Koncepcija ovakvog odmora podrazumeva balans duha i tela i predstavlja savršen užitak za produženi vikend. U narednim redovima vam predstavljamo ponudu nekih od najpopularnijih wellness i spa hotela u Srbiji!

Hotel Fruške terme 4* – prve terme u Srbiji

Wellness i spa hoteli u Srbiji

foto: unsplash.com

Ovaj izuzetan hotel smešten je na jednom od najlepših obronaka Fruške gore, na samoj ivici nacionalnog parka. Idealan je za opuštanje i uživanje uz pravo bogatstvo termo-mineralne vode. Na samo 45 minuta od Beograda i 30 minuta od Novog Sada, u banji Vrdnik se nalazi prava oaza koja predstavlja uživanje za sva čula.

Hotel Fruške terme predstavlja prve terme u Srbiji sa neverovatnim wellness centrom površine preko 7.500 kvadratnih metara i 1.500 kvadratnih metara vodenih površina. Ukoliko odaberete da ovde provedete produženi vikend, imaćete priliku da se opustite u pravom vodenom bogatstvu sa 8 različitih bazena. Temperatura termo-mineralne vode u njima se kreće od 29 do 32 ˚ C.

Takođe, poseban deo ovog kompleksa, poznat kao „Adam i Eva“, posvećen je samo nudistima, a građen je po vrhunskim svetskim standardima.

Na raspolaganju su infrared sauna koja je blagotvorna za detoksikaciju organizma, oslobađanje od stresa, kao i za opuštanje mišića. Panoramska sauna dovodi do poboljšane cirkulacije, ubrzanog metabolizma, kao i do regeneracije kože. Tepidarijum oslobađa telo negativnih tenzija i grčeva izazvanih svakodnevnim stresom, poboljšava cirkulaciju i doprinosi jačanju imuniteta. Pored džakuzija, na raspolaganju je i tihi relax, odnosno soba sa vodenim krevetima, gde se postiže bestežinsko stanje plutanjem po vodi, kao i zagrevanje tela pre masaže i tretmana. Fruške terme se opravdano smatraju mestom vrhunskog hedonizma, jer predstavljaju nezaboravan užitak, kako za telo tako i za dušu.

Wellness i spa hotel Sunce, Sokobanja

Hotel Sunce 4*, smešten u najlepšem delu Sokobanje, okružen predivnim pejzažima i zelenilom pružiće vam nezaboravne trenutke relaksacije i uživanja. Pored svih blagodeti koje Sokobanja pruža gostima, ovde ćete imati priliku da uživate i u jedinstvenom wellness i spa centru, koji nudi brojne sadržaje. Prostire se na 1.300 kvadratnih metara i pored otvorenog bazena u ponudi ima dva zatvorena bazena sa hidromasažerima.

Slana soba, parno kupatilo, kaldarijum, potezno vedro, kao i brojne sobe za masažu samo su neke od brojnih sadržaja koje ćete pronaći ovde. Sve je koncipirano i kreirano prema vodećim svetskim standardima. Relax soba sa tepidarijumima pruža poseban užitak, jer toplota ležaljki prijatno utiče na nervni sistem, vraćajući organizam u ravnotežu.

Hotel Crni Vrh na Divčibarama – idealno mesto kad vam zafale ideje za produženi vikend

Wellness i spa hoteli u Srbiji

foto: unsplash.com

Ako se pitate kako provesti vikend na Divčibarama, evo ideje! U izuzetno lepoj prirodi nadomak Valjeva, okružen borovom šumom, smešten je hotel Crni Vrh 4*. Pored svih drughi blagodeti koje nudi,  wellness i spa centar u sklopu ovog hotela je nešto što će vam obnoviti energiju i spremiti vas za nove radne poduhvate. Pored toga što možete uživati u zatvorenom bazenu, poseban užitak predstavlja parno kupatilo, džakuzi, kao i bio sauna koja predstavlja prijatnu kombinaciju finske i parne saune.

Hotel Fontana u Vrnjačka Banja – 68 koraka od Mosta ljubavi

Kada su u pitanju wellnes i spa hoteli u Srbiji na spisku se mora naći i hotel Fontana u Vrnjačkoj Banji.  Ušuškan je nadomak Vrnjačke reke, Vrnjačkog parka i Promenade i predstavlja pravu oazu mira. Moderno opremljen Wellness i spa centar u okviru ovog hotela predstavlja idealno mesto za beg od svakodnevnih obaveza. Zahvaljujući specijalnim programima masaža uspećete da obnovite životnu energiju i popravite opšte stanje organizma. Na raspolaganju su tri zatvorena bazena kao i tretman koji zamenjuje boravak na moru, odnosno haloterapija u slanoj sobi. Takođe, moći ćete da uživate u finskoj sauni, zahvaljujući kojoj se organizam oslobađa od toksina, jača se imunološki sistem, a telo se oslobađa stresa i napetosti. Boravak u bio sauni ne samo da dovodi do relaksacije već ima veoma pozitivan uticaj na respiratorne organe.

Hotel Buket na Zlatibor – uvek u vrhu kad su u pitanju Wellness i spa hoteli u Srbiji

Ideje za produženi vikend u Srbiji

foto: unsplash.com

Zlatibor je destinacija rezervisana za top vikend putovanja, a ako se tome doda još i poseta wellness i spa centru, sigurno ćete se vratiti potpuno regenerisani i spremni za nove izazove. Hotel Buket na Zlatiboru, smešten u blizini Kraljevog trga, ušuškan je borovom šumom i tišinom idealnom za meditaciju. Wellness i spa centar koji se nalaze u sklopu ovog hotela pružiće vam nezaboravno iskustvo. Osim bazena, prostranih džakuzija, finske i bio saune,  poseban užitak predstavlja vodeni krevet za masažu. Takođe, na raspolaganju su vam slana soba, parno kupatilo i nekoliko tepidarijuma.

Bez obzira na to koja od ovih predloženih destinacija će biti vaš izbor, sasvim je sigurno da će vam ovako koncipiran produženi vikend, kao i uživanje u brojnim opuštajućim tretmanima, doneti benefit za ceo organizam.

Ostavite odgovor