Najlepše plaže Tajlanda

Tajland, svetski poznat kao zemlja  osmeha, nalazi se u jugoistočnoj Aziji. Jedna je od najpopularnijih destinacija na svetu koju godišnje poseti više miliona turista. Uprkos siromaštvu, Tajlanđani su gostoljubiv i uvek nasmejan narod. Prva asocijacija na ovu zemlju je svakako odsustvo stresa, more, plaže i prelepa priroda. Tajland čini veliki broj ostrva, a svako od njih ima mnoštvo plaža. Ono što im je zajedničko svakako su beli pesak i kristalno čisto more. U nastavku teksta otkrićemo vam najlepše plaže Tajlanda koje su istovremeno jedan od najčešćih razloga da se putnici opredeljuju za ovu nestvarno lepu azijsku zemlju.

Zaliv Maja – Maya Bay (Koh Phi Phi – Phi Phi Le)

Zaliv Maja - najlepše plaže Tajlanda

foto: unsplash.com

Zaliv Maja je najpoznatije mesto na tajlandskom ostrvu Pi Pi. Ova plaža spada ne samo u najlepše plaže Tajlanda, već i čitavog sveta Čisto tirkizno more u kombinaciji sa baršunasto belim peskom sa jedne strane okruženo stenama, a sa druge bujnom vegetacijom, ovaj prizor čini nestvarno lepim. Na samoj plaži, usidreni su šareni mali čamci koji čitavom ambijentu daju dodatnu draž. Osim zbog svoje lepote, ova plaža je dobila dodatno na popularnosti nakon što je na njoj snimljen istoimeni film „Plaža“ sa Leonardom Dikapriom. 1999. godine. Imajte u vidu da popularnost nosi sa sobom i veliku gužvu, tako da se ne iznenadite kada na njoj ugledate mnoštvo turista iz celog sveta.

Karon plaža na ostrvu Puket – sinonim za najlepše plaže Tajlanda

Ostrvo Puket ili Talang je najveće ostrvo Tajlanda. Istovremeno je najposećenije i najživlje u celoj zemlji.  Na jugozapadnom delu ovog ostrva nalazi se Karon plaža koja se takođe svrstava među lepše svetske plaže. Dugačka je oko 3km, što je čini idealnom za šetnje pokraj mora. Veliki broj restorana i barova se nalazi na ovoj plaži, gde možete probati najlepše koktele i najukusniju hranu. S  obzirom na to da nema razvijen noćni život, ova plaža je idealna za mir i uživanje.

Plaža Kata na ostrvu Puket

Nešto južnije od plaže Karon, u maloj uvali  nalazi se plaža Kata. Sitno beli pesak i tirkizno more čine ovo mesto idealnim za uživanje i odmor. Kada razmišljate o egzotičnim putovanjima, slika ove plaže biće vam ispiracija.  Za razliku od drugih plaža, ovde su osetnije veći talasi, tako da je idealna za surfing i zabavu u vodi.

Plaža Čaveng (Chaveng beach) na ostrvu Samui

Najlepše plaže Tajlanda - ostrvo Samui

foto: unsplash.com

Ostrvo Samui (Koh Samui) je idealno za ljubitelje luksuza, glamura i bogatog noćnog života. Plaže na ovom ostrvu su nestvarno lepe, a najveća od njih je čuvena Čaveng plaža. Zbog šarenolikog sadržaja, ova plaža je posebno popularna među mlađom populacijom. Često se na plaži organizuju dnevne i noćne žurke sa di-džej-evima iz celog sveta kao i izbori za mis mokrih majica. Na samoj plaži možete uveče uživati leškareći uz nargile i posmatrajući čuvene žonglere sa vatrom.

Hadrin plaža (Haadrin beach) na ostrvu Pangan

Ostrvo Pangan

foto: unsplash.com

Koh Panghan je omiljeno ostrvo među ljudima avanturističkog duha. Ovo je istovremeno i jedno od retkih mesta u Tajlandu gde je zabranjena urbanizacija, tako da na celom ostrvu nema skupih hotela. Svaki detalj na ostrvu uključujući barove i plaže su u potpunom skladu sa prirodom i celokupnim ambijentom. Ono čime su mnogi očarani su svakako divlje džungle sa bogatim biljnim i životinjskim svetom, uključujući i rajske plaže. Ukoliko putujete u Tajland za vreme Songkrana, obavezno posetite ostrvo Pangan koje su proslavile dobre žurke.

Hadrin plaža je posebno atraktivna za mlade, kao i za ljubitelje sporta. Ovo je duga peščana plaža sa palmama, mnoštvom restorana, barova i sportskih sadržaja. Uživaćete, bilo da odaberete fudbal ili odbojku na pesku kao i ukoliko iznajmite skuter.

Malibu plaža na ostrvu Pangan

Malibu plaža je vrlo neobična i zanimljiva plaža  na ostrvu Pangan. Duž cele obale rasprostranjene su neobične čupave, patuljaste palme. Kombinacija belog peska i okolnog zelenila ovu plažu čini fantastičnom. Na samoj plaži se nalaze lokalni restorani sa bogatim menijem u čijim ukusima ćete uživati. Celom dužinom plaže postavljene su viseće ležaljke i ljujlaške koje su idealne za meditaciju u ovom ambijentu.

Had Kom (Haad Khom) na ostrvu Pangan

Plaža Had Kom nalazi se u uvali. Oivičena je gustom šumom i izuzetno je bogata zelenilom. Voda je kristalno čista, a često se na plaži mogu videti i majmuni sa kojima se turisti rado druže i fotografišu. Pazite da vam nešto ne ukradu!

Sairi plaža (Sairee beach) na ostrvu Tao

Nang Juan - ostrvo Tao

foto: unsplash.com

Tao ostrvo se nalazi u zapadnom delu Tajlandskog zaliva. Zahvaljujući očuvanom pomorskom ekosistemu, ovo mesto spada u najpopularnije svetske destinacije za ronjenje. Posebnu čar ostrvu daju tirkizno-kristalna voda i duge peščane plaže i mnoštvo zabavnog sadržaja. Ovo je takođe dobra lokacija za sportski ribolov. Granitne stene koje su raštrkane po celom ostrvu predstavljaju poseban užitak za penjače.

Plaža Sairi je duga i široka peščana plaža koja istovremeno predstavlja centar aktivnosti na ovom ostrvu. Pored toga što je idealna za sunčanje i odmor, idealna je i za bavljenje raznim sportovima na vodi.

Nang Juan (Nang Yuan) ostrvce pored ostrva Tao

Plaža na ostrvu Nang Juan je poznata po vidikovcu za koji se opravdano smatra najlepšim na celom ostrvu. Pravo je instagramično mesto za ljubitelje dobrih fotografija. Na ovom ostrvcetu pored ostrva Tao, možete vežbati ronjenje i uživati u tišini okruženi prirodom.

Bilo koju od plaža na Tajlandu da odaberete, sasvim je sigurno da ćete uživati. Osim savršenog ambijenta koji podrazumeva kristalno tirkizno more i beli sitan pesak, ljubaznost i harizmatičnost domaćina je svakako ono što će vas dodatno očarati.

Ostavite odgovor