Sun Siyam Iru Fushi – drugo ime za hedonizam

Već nekoliko decenija unazad Maldivi su poznati kao jedinstveno mesto na planeti, drugačije od svih drugih. Čine ih oko 1.200 ostrva podeljenih u grupe koje se nazivaju atoli. Odlikuju ih bele peščane plaže, tirkizno more, plave lagune, ronilački raj, fascinantna priroda i tropska klima, pristupačna gotovo tokom cele godine. Ovaj raj na zemlji već decenijama posećuju pravi hedonisti, oni koji od svog odmora žele maksimum. Maksimalno opuštanje i gomila jedinstvenih iskustava, ono je što će vas ovde dovesti.

A po čemu su to Maldivi tako posebni? Čak 99% Republike Maldivi je pokriveno vodom. Možete li da zamislite kakav je osećaj kada spavate na vodi, pijete kafu na terasi ispod koje je voda azurno plave boje i kada jasno možete videti čitav podvodni svet? Zbog svega toga, zbog ekskluzivnih hotela koji su se pozicionirali na usamljenim ostrvima i zbog ponude koja nadmašuje sva očekivanja, Maldivi važe za jednu od najegzotičnijih destinacija na svetu. Mesto, gde reč hedonizam dobija nova značenja.

Zato je ponekad teško odabrati samo odmaralište koje će nam biti odredište za sve dane boravka. Bilo da ste u potrazi za romantičnim vilama sa posebnim pristupom okeanu, ili pak da dolazite porodično i potrebna vam je zabava koja će ispuniti vreme na ostrvu, hotel Sun Syam Iru Fushi ima ponešto za svakog. Izvanredno dizajniran smeštaj, obilje mogućnosti za provod, priroda, hotelska usluga – sve je u ovom rizortu tako uklopljeno da poziva na uživanje i prepuštanje.

Gde se hotel Sun Syam Iru Fushi nalazi?

Hotel se nalazi na atolu Northern Noonu do koga se dolazi posle 45-minutnog leta hidroavionom od glavnog međunarodnog aerodroma u Maleu. Već na samom početku vašeg letovanja, tokom vožnje, imaćete prilike da vidite šta znači uzbuđenje i prirodne lepote, kao i topla dobrodošlica sastavljena od prijateljskih osmeha i bogatih pića za početak druženja na ostrvu. Putnici mogu da imaju ličnog batlera koji priprema itinerar zanimljivosti i iznenađenja u sobama, počevši od prelepo uređenog kupatila, flaše penušavog pića i nekih sjajnih poslastica kako bi doček bio nezaboravan i poseban.

Smeštaj

Odmaralište ima 221 sobu od kojih su 151 vila na plaži i 70 vila na vodi. Vodene vile su izgrađene iznad lagune i imaju podove od staklenih ploča, čime vam se podvodni morski život u svakom trenutku nalazi pred očima. Unutar ove prostrane vile sa infinity bazenom, nalazi se neutralni dekor nameštaja, ali još bitnije – prostrana paluba sa nameštajem ispred koga se pruža nenadmašni pogled na okean. Nepotrebno je reći da je izloženost okeanu i nezaboravnim zalascima sunca, nešto najlepše što čovek može da doživi u životu.

Dvospratni hotel Celebriti Retreat na ostrvu, ima svoj spa centar, privatnu plažu i batlera koji radi non-stop.

Gastronomija

Sa preko 10 restorana i 5 barova na imanju, izbora za goste je previše. Čak 14 restorana na ostrvu Iru Fushi, dostupnih u a la carte i all inclusive, pokrivaju sve što možete da zamislite i želite da probate – od savremene francuske i italijanske kuhinje, do azijske, bliskoistočne i japanske.
Odlične pice, paste i italijanske specijalitete možete probati u „Triju“ koji će vam suprilno kroz ukuse preneti Italiju. Putnici posebno preporučuju restoran Bamboo gde se mogu isprobati različiti azijski i lokalni specijaliteti, posebno dekorisani i posluženi sa velikom veštinom pripremanja hrane.

Restoran „Flavours“ podiže standarde kulinarstva i prevazilazi sve što se o gastronomiji znali do sada. U ovom restoranu je svaki detalj doveden do savršenstva, počevši od samog restorana koji je na vodi i pruža izuzetan ambijent, sofisticirane muzike, pa do francuskih specijaliteta od kojih se „pada u nesvest“.

Zbog ovako velikog izbora mogućnosti, savet putnicima je da sa batlerom naprave plan obedovanja, kako bi im on rezervisao mesto u restoranu.

Doručak se služi u glavnom restoranu „Iru“ koji ima prostrano dvorište i jako lep prirodni ambijent. Prostor za porodice je odvojen. Evo na primer, od čega se taj doručak sastoji: tropsko voće, žitarice, jaja pečena na desetak različitih načina, kineski i indijski kari, rezanci, peciva i dobra jaka kafa.

Spa centar

Za idealan odmor bez stresa, putnicima se preporučuje odlazak u spa centar i provođenje vremena u nekoj od slanih soba, koje se nalaze u dubokoj šumi ostrva.

Tretmane koje ovde sprovode vrhunski terapeuti su neverovatni. Jet-lag terapija traje 75 minuta i opustiće vam svaki mišić i pripremiti za izvanredan boravak na ostrvu. Još jedan tretman, Shirodhara, traje čak 90 minuta i potpuno vas opušta do srži i relaksira do rajskih visina. Ovi tretmani učiniće da se oslobodite stresa i briga i da izažete odavde napunjeni novom energijom.

Aktivnosti na ostrvu

Iako biste mogli da ležite na plaži i uživate u lepoti sve vreme boravka, ovaj rizort je vodio računa da vam još više približi lepotu ostrva kroz brojne morske aktivnosti. Samo ostrvo ima ronilački centar, 24-časovnu teretanu i besplatne nedeljne sesije joge. Postoje dva infinity bazena, od kojih je jedan samo za odrasle i besplatne maske i peraje za ronjenje. Aktivnosti u hotelu osmišljene su kroz razne hotelske zabave, pčevši od sobe sa igrama, gde je bilijar, stoni tenis i mnogi drugi, do večernjih zabava sa živom muzikom, DJ svirkama i tradicionalnim plesovima.

Ono što je svakako uzbudljivije, to je da dok ste ovde isprobate one aktivnosti po kojima su Maldivi nadaleko poznati. Tu se pre svega misli na upoznavanje morskog sveta kroz gnjurenje i ronjenje, a zatim krstarenje u susret delfinima, dubinsko pecanje, jedrenje, jedrenje na dasci, kajtbording i druge. Moski svet je impresivan, imaćete prilike da uporedo plivate sa kornjačama, ražama i šarenolikim stvorenjima, kao izašlim iz „Male sirene“.

Za one koji su pravi prirodnjaci, posebno može biti uzbudljiv i besplatan obilazak odmarališta sa vodičem koji podučava goste o autohtonoj flori i fauni regiona. Hotel Sun Syam Iru Fushi pruža informacije i zabavu da se kući vratite i opušteniji i odmorniji i puni novih priča.

Maldivi su raj na zemlji, destinacija koja budi sva čula i zadovoljava sve ukuse. Priroda, odmor, ekskluzivnost, autentičnost, azurno plavo more… Jednom rečju, sinonim za hedonizam i potpuno uživanje.

Ostavite odgovor