Novi letovi iz Beograda u 2023. godini

Nakon pandemije i post-kovid perioda, avio-industrija se polako vraća na staze na kojima je bila pre 2020. godine. Na aerodromima se ponovo zapošljavaju radnici, avio-kompanije uvode nove linije kako bi povezale što više gradova i putnici sve više pakuju kofere i bukiraju letove. Ukoliko ste strastveni putnik, sigurno ste već istražili kakvu ponudu imaju avio-kompanije koje poleću sa aerodroma „Nikola Tesla”. Oni koji ne prate sve aktuelnosti iz sveta turizma, u nastavku teksta će saznati koji su novi letovi iz Beograda u 2023. godini.

Air Serbia uvodi nove avio-linije iz Beograda

novi letovi iz beograda u 2023. godini

foto: pixabay.com

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia odlučio je da u 2023. godini obraduje putnike uvođenjem 22 direktne linije sa beogradskog aerodroma.

Budimpešta je Beogradu najbliža evropska prestonica, udaljena samo 376 km. Iz tog razloga mnogi putnici odluče da do „Kraljice Dunava” putuju autobusom, kombijem ili autom. Međutim, ukoliko ne želite da čekate na graničnim prelazima u „špicu” sezone ili imate konekciju za neku dalju destinaciju sa budimpeštanskog aerodroma, pogodnija varijanta je let iz Beograda. Od 13. marta srpska nacionalna avio-kompanija leti direktno iz Beograda za Budimpeštu.

U martu (počevši od 28. marta) uspostavlja se i direktna linija sa turskom prestonicom Ankarom. Mnogi turisti iz Srbije imali su priliku da posete Istanbul i da letuju na turskom primorju, ali nisu videli glavni grad zemlje koja se prostire na dva kontinenta. Ankara je grad u kome možete posetiti više od 50 muzeja (najpoznatiji je Muzej anadolijske civilizacije), mauzolej Mustafe Kemala Ataturka − Anitkabir, citadelu sa najlepšim pogledom na grad, Kodža Tepe džamiju i toranj Atakule od 125 metara visine.

Proleće u Evropi, ali i Sjedinjenim Američkim Državama

Od aprila Air Serbia otpočinje sa letovima za Kataniju (14. 4. 2023), Izmir (15. 4. 2023) i Iraklion (28. 4. 2023). Ukoliko želite odmor na Siciliji, rezervišite kartu do drugog po veličini grada na najvećem mediteranskom ostrvu. Katanija se nalazi u podnožju vulkana Etna, a u njenoj blizini su mondenska Taormina, Arhimedovo rodno mesto Sirakuza i rustična Mesina. Za Izmir važi epitet „biser Egejske regije”. Treći po veličini grad u Turskoj je prava metropola sa pregršt hotela, restorana, nebodera, luksuznih jahti. Ukoliko želite da letujete na Kritu i organizujete putovanje u sopstvenoj režiji, pronađite avio-kartu za Iraklion. Osim što možete provesti nezaboravne trenutke na plažama najvećeg grčkog ostrva, nemojte propustiti da posetite čuvenu Palatu u Knososu. Šta još obići na Kritu, možete saznati ovde.

Letovi za Hamburg, Čikago, Geteborg, Keln, Napulj, Firencu i Marselj biće dostupni od maja. Hamburg je grad u kome su karijeru počeli čuveni Bitlsi, zato budite sigurni da vas neće ostaviti ravnodušnima. Prvi let planiran je za 15. maj, a za još jedan zanimljiv nemački grad − Keln, za 18. 5.  Posle Njujorka, Air Serbia 17. maja uvodi još jedan direktan let za SAD i to za grad u kome živi veliki broj Srba – Čikago. Za one koji vole da kažu „hladno, ali standard” let za Geteborg u Švedskoj biće uspostavljen 18. maja. Od 19. 5. možete posetiti i jug Italije, odnosno grad u kome je nastala pica – Napulj. Već narednog dana kreće renesansa, odnosno direktna linija za grad-muzej Firencu. Za najveću trgovačku luku u Francuskoj i drugi po veličini grad u ovoj zemlji, Marselj možete spakovati kofere već od 20. maja. Iz Marselja možete obići celu Francusku rivijeru i doživeti letovanje na Azurnoj obali na savršen način.

Leto uz direktne linije iz Beograda

Osim već spomenute prestonice Krita, avioni Air Serbia leteće i za Hanju. Od 4. juna možete kreirati letovanje u „kraljici Krita”. Istog dana, počinju direktni letovi za Krakov, jedan od najvećih studentskih centara Evrope. Narednog dana, prvi direktni letovi iz Beograda biće upućeni ka Varni, Rodosu i Ohridu. Oni koji vole plaže na Jonskim ostrvima, mogu rezervisati kartu za Krf od 9. 6. tekuće godine. I poslednji novitet od do sada objavljenih letova je za sicilijansku prestonicu Palermo (14. jun).

Novi letovi iz Beograda u 2023. godini dostupni na sajtu kompanije Wizz Air

novi letovi iz beograda u 2023. godini

foto: pixabay.com

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air uvodi tokom 2023. još 5 novih linija sa aerodroma „Nikola Tesla”. Od sredine godine moći ćete da kupite povoljne karte do Lisabona, Berlina, Kopenhagena, Milana i Zakintosa.

Dugo se čekao direktan let za glavni grad Portugalije, jer je kratko trajao period kada je TAP leteo na relaciji Beograd−Lisabon. Za sve one koji vole zvuke fada, prelepe vidikovce, kupanje u okeanu i jedinstveno gastronomsko iskustvo, vreme je da rezervišu kartu za krajnji zapad „starog kontinenta”. Ako želite da posetite TOP 10 atrakcija u Berlinu, vreme je pronađete termin kada biste posetili prestonicu Nemačke. Uživanje u šarenim fasadama luke Nyhavan ili fotografisanje ispred Duoma, biće vam najupečatljiviji momenat putovanja u Kopenhagen, odnosno Milano. Lude žurke, nestvarne plaže i maslinjaci u središtu ostrva učiniće da se potpuno zaljubite u Zakintos. Za sve one koji žele da letuju na ovom jonskom ostrvu, novi letovi iz Beograda u 2023. kompanije Wizz Air omogućiće im taj užitak.

Gde još možete putovati direktnim letom iz Beograda?

Ukoliko želite da upoznate glavni grad Letonije − Rigu, imaćete prilike da to učinite ove godine. Naime, letonska avio-kompanija Air Baltic počinje da leti  za Rigu od sredine maja 2023. i to dva puta nedeljno. Iz Rige možete posetiti i Talin, glavni grad Estonije, Kaunas i Viljnus u Litvaniji, kao i ruski Kaljiningrad.

Da li ste spremni za nova putovanja i direktne linije koje će vam olakšati svaki put?

Ostavite odgovor