Najlepše plaže na Krfu

Najlepše plaže na Krfu izdvajaju se od drugih po bajkovitoj prirodi koja ih okružuje i na kakvu ćete retko naići u primorskim krajevima. Svako ko se barem jednom našao na ovom najzelenijem grčkom ostrvu nije ostao ravnodušan prema njegovoj prirodi i predivnom Jonskom moru. Zato je upravo Krf idealna destinacija za sve one koji žele da svaki dan uživaju na drugoj plaži. U nastavku teksta saznajte koje su to najlepše plaže na Krfu, te koja od njih najviše odgovara vašim željama i potrebama.

Koje su najlepše plaže na Krfu?

Najlepše plaže na Krfu - Glifada

foto: unsplash.com

Krf je ostrvo sa razuđenom obalom i kao takvo bogato je plažama i malim uvalama, stvorenim za uživanje u sunčanim letnjim danima. Oko 40 plaža na Krfu obeleženo je plavom zastavom. Obilje zelenila i čista voda su odlika svih plaža na ovom čarobnom ostrvu. Ako volite užurban tempo ili ako nemate mnogo dana na raspolaganju, možete obići sve plaže za 7 dana. Ukoliko ste pak ljubitelj uživanja i opuštanja i tragač za skrivenim uvalicama, a uz to imate dovoljno vremena i novca na raspolaganju, neće vam biti dosadno ni ako ovde provedete mesec dana.

Glifada – najposećenija plaža

Glifada je jedna od najposećenijih plaža na Krfu. Ova peščana, uređena plaža sa suncobranima i ležaljkama i plažnim barovima, nalazi se petnaestak kilometara zapadno od grada Krfa. Između njih postoji redovna autobuska linija. Na severnom delu plaže ima puno stena i podvodnih pećina. Uz kristalno čistu vodu, koja često zna da bude ledeno hladna, ova plaža predstavlja raj za ronjenje. U blizini se nalazi i mala plaža Mirtiotisa, na kojoj je daleko mirnije, a koja je delom i nudustička plaža.

Dasija – oivičena drvećem

Najlepše plaže na Krfu

foto: unsplash.com

Dasija je dugačka, ali uska, kamenita i šljunkovita plaža i nalazi se nadomak sela Dasija. Tu je nekoliko kafića, a plaža je oivičena drvećem, tako da pruža prirodni hlad. Odavde se pruža predivan pogled na obalu Krfa, a kada je lep dan, vidi se čak i Albanija. Dasija je odlično uređena plaža, sa nekoliko redova ležaljki, a tu je i nekoliko taverni i hotela. Na Dasiji ima dosta organizovanih vodenih sportova (paraglajding, skijanje na vodi itd.). Na sredini plaže se nalazi i platforma za ronjenje. Dasija je odlična za decu, jer je voda prilično plitka, tako da se mogu bezbedno igrati u plićaku.

Halikounas – prostrana i velika plaža

Halikounas je pre peščana dina nego klasična plaža i razdvaja Jonsko more od jezera Korison. Nalazi se na jugozapadnom delu ostrva. Pošto je veoma velika, uvek ćete naći mesta. Tu je i škola kajt surfinga (surfovanje sa padobranom), ako volite avanture. Do ove plaže se lako stiže, parking je ogroman, a sama plaža je pravi raj na zemlji.

Kalamaki plaža – idealna za odmor sa decom

Plaže na Krfu

foto: unsplash.com

Kalamaki  je takođe velika plaža. Nalazi se na severoistočnoj obali Krfa. Voda je veoma plitka, te je savršen izbor ako ste na odmor došli sa najmlađima ili ako ste neiskusan plivač.

Benitses plaža

Benitses je peskovita i šljunkovita plaža na istočnom delu ostrva, na oko 15-20 minuta južno od Kerkire. Voda je mirna i plaža je dobro zaklonjena od vetra, tako da je prikladna za porodice sa malom decom. Na plaži se nalazi nekoliko taverni, tu su tuševi, ležaljke i suncobrani. Na ovoj plaži postoje i organizovani vodeni sportovi, a izvrsna je i za plivanje.

Perulades plaža – Sunset Beach

Krf

foto: unsplash.com

Perulades je selo sa tradicionalnim tavernama, u kojima obavezno treba da isprobate tradicionalne specijalitete grčke kuhinje. Iz ovog mesta moguće je obići veliki broj plaža, a glavna je istoimena Perulades plaža. Ova plaža je u stvari mala traka peska između litice i mora i poznata je pod imenom Sunset Beach. Na nekim mapama je obeležena i imenom Longas ili Logas. Do nje se može doći samo brodićima ili strmim stepenicama niz liticu.

Prasudi – plaža sa lakim prilazom moru

Ako istražujete najlepše plaže na Krfu, obavezno posetite Prasudi. Prasudi se nalazi na 5 km od sela Agios Mateos i 28 km jugoistočno od grada Krfa. U pitanju je peščana plaža sa lakim prilazom moru. Pogodna je za decu jer je skoro svuda ulaz u more plitak. Javni prevoz do ove plaže ne postoji.

Porto Timoni – sinonim za mir i tišinu

Porto Timoni je jedna od najlepših plaža na Krfu, gde su mir i tišina zagarantovani. Nalazi se na krajnjem zapadu ostrva, u blizina sela Afionas. Sa zemljanog putića se vidi Porto Timoni sa desne i Limani sa leve strane. Upravo zbog lošeg pristupa, ljudi u ova dva zaliva najčeće dolaze brodovima. U blizini Porto Timonija se nalazi i crkva Agios Stylianos koja je izgrađena u kamenoj pećini. Zanimljivo je da je temperatura vode različita u ovim zalivima. Toplija ili hladnija – izaberite sami koju želite.

Sidari plaža za zaljubljene

Sidari, Krf

foto; unsplash.com

Sidari je dugačka peščana plaža na obodu sela Sidari. Pošto je ovo seoce jedno od najpopularnijih mesta na Krfu, na plaži je gotovo uvek gužva. Tu možete iznajmiti ležaljke, postoji mnoštvo barova i taverni, organizovani su vodeni sportovi, a u blizini se nalazi veliki parking. Ova plaža je idealna za vas ako ste krenuli na odmor sa mališanima. Malo dalje od plaže nalazi se zaliv Kanal ljubavi sa malom peščanom plažom koja je prepuna zaljubljenih parova. Prema verovanju, par koji zajedno plivajući prođe kroz ovaj kanal ostaje zauvek zajedno.

Ostavite odgovor